Vijf veel gemaakte fouten bij een Personal Branding fotoshoot.

Fijn dat je hier bent! Als je een Personal Branding shoot wilt boeken dan gaat er een hoop werk aan vooraf. Het is best spannend om voor de camera te staan en je gaat er geld in investeren. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Ik deel hier de vijf meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij shoots zodat jij deze valkuilen kunt voorkomen. Bespaart je geld en tijd!

1. Je anders voor doen dan je bent.

Dit zie ik nog zo vaak gebeuren en is een belangrijk aandachtspunt. Draag je iedere dag een bril maar besluit je om dit niet te doen in je shoot dan ga je straks foto’s delen waarop je heel anders bent dan in het echt. Het doel van Personal Branding foto’s zijn beelden waarop je herkenbaar bent. Door keuzes te maken die ver van je afliggen zal je nooit een goede klik krijgen met je volgers. Het zijn die kleine dingen waar je op moet letten. Normaal gesproken nooit make-up op? Waak ervoor om groots uit te pakken met oogschaduw en lippenstift. Betekent niet dat je in je thuiswerk outfit moet komen opdagen maar ik wil benadrukken dat je dicht bij jezelf moet blijven.⁠

2. De outfits niet op orde hebben.

Geloof mij maar, tijdens de shoot staat je hoofd er echt niet naar om bijelkaar passende kleding bij elkaar te zoeken van alles wat je in de kofferbak hebt gegooid. Bereid je goed voor. Hou thuis een passessie en sta kritisch voor de spiegel. Maak sets die lekker zitten en waar je je sterk in voelt. Zorg dat de kleding kreukvrij mee vervoerd kan worden. Als we stukjes moeten lopen is het zelfs een idee om een trolley mee te nemen zodat je niet een zware tas hoeft te zeulen. Meer hierover lees je in mijn Outfit Guide.

3. Geen goede voorbereiding.

Als jij een aanvraag indient dan stuur ik je een uitgebreide mail terug waarin ik vragen stel. Afhankelijk van de branche lopen deze uiteen. De kern blijft, wat zou je graag willen aan foto’s? Neem je tijd om hier over na te denken. Again, je investeert hier tijd en geld aan. Kijk met mij mee naar het moodboard wat ik voor je maak. Kijk eens rond welke poses je zou willen en welke absoluut niet. Wil je landscape foto’s voor je website? Foto’s waarin je links of rechts uitgelijnd bent?

4. Niet genoeg spullen meenemen.

Het gebeurt echt, mensen die een shoot met laptop willen en arriveren zonder laptop! Vaak weet je tijdens het fotograferen niet precies waar je je handen moet laten en dan kan het fijn zijn om iets vast te houden. Een mok, tijdschriften, boeken, laptop, telefoon, pennen. notitieboekjes. Er is genoeg te verzinnen. Zorg dat je ruim op tijd een tas inpakt waar je je spulletjes in klaar legt zodat je last minute niks vergeet.

5. De shoot even snel tussendoor willen doen.

Als je moest haasten die ochtend of gestresst bent dan ga je dat echt zien in de resultaten, neem dat maar van mij aan. Ik zorg ervoor dat de sfeer rustig is en dat we alle tijd hebben. We hebben het gezellig maar ondertussen moet er wel gewoon gewerkt worden. Het kan best vermoeiend zijn, zo’n shoot. Zorg dat je lekker uitgerust bent. Dat je ruim op tijd aanwezig bent op de locatie en dat je de route erheen weet. Weet waar je je auto kwijt kunt zodat je geen parkeerstress hebt. Stel dat er iets is waardoor je veel spanning hebt op dat moment, geef het aan. Dan kunnen we samen kijken naar een oplossing.

Dat zijn ze, mijn top 5 aan fouten die snel gemaakt worden. Ik hoop dat dit lijstje gaat voorkomen dat jij straks foto’s hebt die je niet kunt gebruiken voor je marketing!

DEEL DIT ARTIKEL