VERHALEN

Wild en ongetemd Corsica

Corsica is een veelzijdig eiland. Van schitterende stranden tot aan hoge pieken, je vind het hier allemaal. Ik ga het liefst op zoek naar plekken die moeilijker te vinden zijn. Daar waar de mensen nog nauwelijks invloed op hebben uitgeoefend. Waar de wind nog vrij waait en de dieren kunnen gaan en staan waar ze willen. In het zuiden van Corsica is tussen de bergruggen een hoogvlakte verscholen. Je moet het maar net weten, de route is afgelegen en lastig te bereiken. Ik heb het over Plateau de Coscione. Eerder schreef ik al dit artikel over een wandeling over de vlakte zelf voor Mountain Reporters, nu vertel ik het verhaal over de hike naar boven toe.

LEES VERDER

De duiven van Corbara.

In de serene ochtendrust van Corbara ontvouwt zich een betoverend schouwspel. Rode kraaloogjes van ontwakende duiven knipperen nog halfslaperig tegen de lichtbanen van de ochtendzon die teder over de daken streelt. September heeft zijn intrede gedaan en de verstikkende hitte van de zomer wijkt langzaam. Een zacht gekoer verraadt dat niet alleen de zon, maar ook de buren ontwaakt zijn.

LEES VERDER

Ezelstreken: Een dag vol avontuur, vriendschap en natuur bij de Ezelshoeve.

Met een opgewonden kriebel in onze buiken stappen we uit de auto en kijken we omhoog naar de dreigende lucht vol donkere wolken die zich boven de bosrand verzamelen. Het lijkt wel alsof zelfs de natuur meeleeft met onze opwinding, want vandaag staat er iets bijzonders op de planning: een wandeling met een ezel bij de Ezelshoeve. Al maanden kijken we ernaar uit en vandaag is het dan eindelijk zover. De Ezelshoeve, gelegen aan de rand van Baarle Nassau, biedt een thuis aan deze schattige viervoeters. We horen het zachte gebries al in de verte terwijl we de heuvel oplopen. Eenmaal daar kunnen we kiezen: willen we de ezel voor een ochtend of voor de hele dag meenemen op avontuur?

LEES VERDER