MENU

Voor we het wisten verloor de economie piepend en krakend zijn snelheid. Ineens zaten we massaal thuis en moesten we een nieuwe manier van leven en werken zien te ontwikkelen. Ook voor mij hield het even op, in maart en april heb ik geen enkele geplande shoot kunnen doen. Maar daar stond ook veel moois tegenover! In dit artikel neem ik je mee in mijn dagelijkse bezigheden en belevenissen vanuit huis.

Laten we beginnen met de tuin. Officieel is het niet onze tuin maar hoort het wel bij de VVE. Aangezien we verder geen buren hebben met groene vingers houden wij dit stukje grond bij. Het was heerlijk weer en na een ontbijtje met koffie hebben we ons dagenlang vermaakt met het aanpassen en aanleggen van de tuin. Er is een stuk ingezaaid met zomerbloemen voor bijen, zo mooi om te zien hoe snel dat groen op komt. We maakten een heuse composthoop van oude pallets. Een paar steigerplanken werden omgetoverd tot prachtige bakken met kruidenplanten en aarbeien. Laat de zomer maar komen!

Om toch wat rust te vinden gaan we regelmatig picknicken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, we maken alvast ons avondeten klaar en stoppen dit in tupperware bakjes. Met een kleed in een grote mand en hop, de auto in. Tien minuten rijden van huis beginnen de weilanden, en nu komt het leuke. Ieder weiland heeft een kleine brug over de sloot. Het zijn niet meer dan een paar enorme houten balken maar een prima plekje voor een picknick! Kleed neerleggen, eten uitstallen en kijken naar de vissen die door de sloot heen schieten. De kievieten scheren vlak over en de schelle roep van de zwaluwen is al vroeg in april te horen. 

Na het eten pluk ik brandnetel toppen voor thee en paardebloem bloemen. De brandnetel droog ik in de zon thuis. Van de paardebloemen ga ik honing maken! Dit lukt nog aardig moet ik zeggen als is de vloeistof uiteindelijk vloeibaarder dan ik zou willen. Nog maar eens een poging wagen de komende tijd. Paardebloemen zat 😉

Ik probeer om de dag een lange wandeling te maken, zelfs als het regent. Of misschien wel juist als het regent. Het is dan zo rustig overal! De regen die tikt tegen de paraplu, het water wat druipt op de net geopende bloemen van de sering. Ik kan hier enorm van genieten en ben zo blij dat wij nog gewoon over straat mogen voor een frisse neus! We zijn dit voorjaar donateur geworden van Huys Ten Donck en daardoor mogen we nu wandelen in het park. Komt perfect uit nu. Hier komt wat bloemen en dieren spam in foto’s..