STATEMENT

Darling, don't be like the rest of them.

Zo nu en dan hoor ik hem weer voorbij komen. De opmerking: “ah, de fotograaf strijkt mijn rimpels wel even glad in de nabewerking toch?” In combinatie met een blik van verstandhouding naar mij. Nee mensen, ik verander je uiterlijk niet. Ik fotografeer je zoals je bent. Puur. Een mens. Inclusief wallen en rimpels. Ik maak geen etalagepop van je. In dit artikel leg ik uit waarom ik deze keuze gemaakt heb.

STATEMENT

Ik vind body positivity ontzettend belangrijk. Je foto's photoshop ik dus niet, ik maak je niet slanker en ik werk ook geen rimpels weg. Je bent vele malen mooier als je er op staat zoals je bent. Zonder wazige filters.

Ik vind het veeeel toffer om je te fotograferen als je in de lach schiet om een flauw grapje. Of als ik jullie bruiloft vastleg, het moment dat je die traan weg moet vegen. Want dat zijn de momenten die ECHT zijn. Waarop je jezelf bent, authentiek. Dat is veel waardevoller dan stijf geposeerde foto's, geloof mij maar.

Je bent niet zomaar een klant voor mij, ik wil je leren kennen. Als je iemand zoekt die snel een paar plaatjes van je schiet ben je bij mij niet aan het juiste adres en hè, dat is prima! Zoek je iemand waar je een band mee krijgt, die meer als een vriendin aanvoelt op je bruiloft dan zit je hier goed!

Ik fotografeer uit de losse pols en maak geen gebruik van statieven, dit zorgt ervoor dat ik heel snel kan werken. Mijn foto's hebben een warme honingkleurige gloed die heel herkenbaar is.

We leven in een wereld die zich voor een groot deel online afspeelt. De posts op Instagram moeten perfect zijn. Foto's worden tot in de details glad gephotoshopt. We leven het ideale leven: #theperfectlife. Begrijp mij niet verkeerd, het is goed om zichtbaar te zijn. Om jezelf en je bedrijf te presenteren op het internet. Om mooie foto's te hebben die je kunt inzenden bij interviews. Maar hoe ver wil jij gaan in deze bubbel?

Ik wil niet meewerken aan het creëren van het perfecte plaatje. De schoonheid zit hem naar mijn mening in de imperfectie. De wijsheid die uitstraalt van een geleefd gezicht, misschien zelfs de wallen van een jonge moeder. Lachrimpels die de pretlichtjes in de ogen versterken. Alles verteld zijn eigen verhaal. Jouw verhaal. Je hoeft je niet te meten aan anderen, je bent prachtig zoals je bent. Puur en uniek. We hebben geen goedkeuring van elkaar nodig en helemaal al geen bevestiging van het internet. Dat is waar ik voor sta en dat zie je terug in mijn werk.