STAPPENPLAN VOOR EEN PORTRETSHOOT

25 februari 2019

Wil je een portretshoot boeken maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Met dit eenvoudige stappenplan help ik je een eindje op weg.

STAP 1:

Noteer voor jezelf het doel van de foto’s. Waar wil je de foto’s voor gebruiken? Is het voor je bedrijf en social media? Of wil je gewoon een fijne reeks foto’s hebben die je aan de muur kunt hangen. Voorbeeld: wil je zoveel mogelijk content voor social media dan is het handig om een brede mogelijkheid te hebben op de locatie. Hoe meer variatie in de foto’s hoe langer je ermee vooruit kunt.

STAP 2:

Bedenk welke uitstraling je wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Zakelijk of juist casual en ontspannen? Als je voor casual gaat, kan je dit specifieker voor jezelf omschrijven? Hou hierbij rekening met je huisstijl. Welke kleuren gebruik je?

STAP 3:

Kies zorgvuldig de juiste locatie uit. Een plek die goed aansluit bij jou en je uitstraling. Ben je net als ik graag buiten en het liefste de hele dag aan het rondstruinen in de bossen? Of ben je een stadsmens en hou je van de drukte en rumoer? Laat de locatie je persoonlijkheid en beroep afspiegelen. Een event manager kiest voor een luxe hotel lobby. Een yoga lerares voor een rustig parkje. Een jurist voor een stadsbeeld. Vraag toestemming aan de betreffende locatie of je binnen mag fotograferen. Meer tips vind je in mijn Location Guideline.

STAP 4:

Stem je outfit af op de voorafgaande punten. Tijdens een portretshoot heb je de tijd om drie complete sets te wisselen. Zorg ervoor dat je ook kledingstukken onderling kunt combineren. Een colbertje is snel gewisseld en kan mooi staan op een pantalon of een jeans. Ik schreef een Outfit Guideline om je hiermee verder te helpen.

STAP 5:

Maak eventueel een moodboard en deel deze met mij. Dit kan onder andere door het gebruik van Pinterest. Super handig als je tijdens de shoot het even niet meer weet!

Nu heb je voor jezelf een plan van aanpak. Je kunt het contactformulier invullen als je een shoot wilt boeken. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Mailen kan naar visser.prisca@gmail.com.