PORTRETSHOOT BOEKEN

  /  
25 februari 2019

Foto’s zijn de eerste indruk die iemand van je krijgt als hij of zij op je website kijkt. Op social media zijn foto’s van jezelf niet meer weg te denken. Je wilt er goed op staan maar toch ontspannen en als jezelf over komen. Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Wil je niet steeds je eigen gezicht terug zien op social media? Tijdens deze shoot kan je ook andere content laten maken voor je site en social media. De perfecte branding voor jouw onderneming dus! Een combinatie van portretfoto’s en mooie beelden om af te wisselen. Alles in dezelfde stijl.

Ik werk veel in en met de natuur en ben veel op straat te vinden. Dit zie je terug in mijn portretshoots.

WAAR HEB JE DE FOTO'S VOOR NODIG?

Noteer voor jezelf het doel van de foto's. Waar wil je de foto's voor gebruiken? Is het voor je bedrijf en social media? Of wil je gewoon een fijne reeks foto's hebben die je aan de muur kunt hangen.
Voorbeeld: wil je zoveel mogelijk content voor social media dan is het handig om een brede mogelijkheid te hebben op de locatie. Hoe meer variatie in de foto's hoe langer je ermee vooruit kunt.

Bedenk welke uitstraling je wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Zakelijk of juist casual en ontspannen? Als je voor casual gaat, kan je dit specifieker voor jezelf omschrijven? Hou hierbij rekening met je huisstijl. Welke kleuren gebruik je?

LOCATIE

Kies zorgvuldig de juiste locatie uit. Een plek die goed aansluit bij jou en je uitstraling. Ben je net als ik graag buiten en het liefste de hele dag aan het rondstruinen in de bossen? Of ben je een stadsmens en hou je van de drukte en rumoer? Laat de locatie je persoonlijkheid en beroep afspiegelen. Vraag toestemming aan de betreffende locatie of je binnen mag fotograferen.

MOODBOARD EN OUTFITS

Stem je outfit af op de voorafgaande punten. Tijdens een portretshoot heb je de tijd om drie complete sets te wisselen. Zorg ervoor dat je ook kledingstukken onderling kunt combineren. Een colbertje is snel gewisseld en kan mooi staan op een pantalon of een jeans.

Maak een moodboard en deel deze met mij. Dit kan onder andere door het gebruik van Pinterest. Super handig als je tijdens de shoot het even niet meer weet!