OUTFIT GUIDE VOOR SHOOTS

Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik het berichtje in mijn inbox krijg met de vraag, ‘oh help Pris, ik weet echt niet wat ik aan moet trekken tijdens onze shoot’. Door de jaren heen heb ik genoeg ervaring opgedaan dus ik weet precies welke outfits er perfect zijn voor jou!

Je eigen style is natuurlijk belangrijk maar er zijn zaken waar je zeker rekening mee moet houden. In dit artikel deel ik alvast mijn belangrijkste tips om je op weg te helpen.

Wees jezelf en hou het simpel.

Als je je niet prettig voelt in de kleding die je draagt zal dit heel veel effect hebben hoe je straks voor de camera staat. Zorg ervoor dat je outfit iets is wat je normaal ook zou dragen en dat de pasvorm goed is. Liever zie ik je op je gemak in een oversizede trui dan dat je een jurkje aan hebt die te strak zit of kriebelt.

Bedenk dat deze foto’s voor jou zijn en voor niemand anders. Draag iets waar jij je comfy in voelt, niet omdat het toevallig mode is.

Wil je graag foto’s waar beweging in zit kies dan voor kleding waar een flow in zit. Een zwierige rok of een wijder shirt. Zorg dat je bewegingsruimte hebt zodat we een stuk kunnen lopen of een rondje kunnen draaien. Als je zittende foto’s wilt is een kort rokje minder handig, een jeans zit dan veel lekkerder!

Hou dit in je achterhoofd als je de foto’s zakelijk in gaat zetten. De kijker zal zich minder focussen op je outfit maar veel meer op jou! Hoe je kijkt, hoe je staat. Simpele kleding leidt minder af en houd de focus op jou.

Een basic outfit van een killer jeans, gaaf shirt of witte blouse is al een prima uitgangspunt.