Jouw outfit guide voor een personal branding shoot.

Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik het berichtje in mijn inbox krijg met de vraag, ‘oh help Pris, ik weet echt niet wat ik aan moet trekken tijdens onze shoot’. Door de jaren heen heb ik genoeg ervaring opgedaan dus ik weet precies welke outfits er perfect zijn voor jou!

Je eigen style is natuurlijk belangrijk maar er zijn zaken waar je zeker rekening mee moet houden. In dit artikel deel ik alvast mijn belangrijkste tips om je op weg te helpen.

Neem verschillende outfits mee naar de shoot.

Het is de bedoeling dat je maanden vooruit kunt met de foto’s en dan is het handig als er veel diversiteit zit in de beelden. Zeker op social media zal het opvallen als je steeds in hetzelfde colbertje op de foto staat. Bedenk thuis al wat je wilt dragen en zoek de setjes bij elkaar. Maak het jezelf makkelijk. Een jasje is heel snel gewisseld en geeft direct een compleet andere look. Kies voor een goede afwisseling, zakelijk setje en een basic jeans met shirt.

Bonus tip: Vaak moeten we stukjes lopen tijdens de shoot naar een andere locatie dus een trolley kan dan handiger zijn dan een zware tas.

Wees jezelf en hou het simpel.

Als je je niet prettig voelt in de kleding die je draagt zal dit heel veel effect hebben hoe je straks voor de camera staat. Zorg ervoor dat de pasvorm goed is en dat je je er op je gemak in voelt. Probeer het thuis uit, maakt de outfit je zelfverzekerder of juist niet? Draag iets waar jij je comfy in voelt, niet omdat het toevallig mode is.

Bonus tip: Wil je graag foto’s waar beweging in zit kies dan voor kleding waar een flow in zit. Een zwierige rok of een wijder shirt. Zorg dat je bewegingsruimte hebt zodat we een stuk kunnen lopen of een rondje kunnen draaien. Als je zittende foto’s wilt is een kort rokje minder handig, een jeans zit dan veel lekkerder!

Investeer.

Hangt er niets in je kast wat je graag aan wilt? Trek dan niet je oude trui uit de onderste stapel maar durf te investeren in 1 of meerdere nieuwe outfits. Als je bang bent dat je de outfits daarna niet meer draagt kan je ook kleding huren of eens rond vragen bij vrienden of je daar een tof pak kunt lenen.

Kleuren en printjes.

Eerlijk, ik ben zelf geen fan van felgekleurde kleding in foto’s. Hetzelfde geldt voor drukke printjes en opdrukken. Als de achtergrond en locatie druk zijn dan is het juist mooi om te kiezen voor effen stoffen. Draag je een felrood truitje dan zullen die foto’s er direct uitspringen op je socials. Hou het complete plaatje in je achterhoofd. Door mijn edit kunnen kleuren heftiger naar voren komen dan je wellicht wilt. Als je twijfelt kan je het beste even overleggen met mij van tevoren!

DEEL DIT ARTIKEL