MENU

De juiste outfit is cruciaal voor het mooiste resultaat van je fotoshoot. In deze blogpost help ik je op weg om de beste keuze te maken voor jouw shoot.

Voor alles is er 1 belangrijke richtlijn: voel je prettig in de kleding.

Zodra er iets knelt, kriebelt of je voelt je er niet zeker in gaan we dat terug zien in de foto’s. Liever een oversized trui waar je in weg kunt kruipen dan dat je ongemakkelijk op hakken staat te wiebelen terwijl je die nooit draagt. Bovendien, je wilt overkomen op de foto’s zoals je echt bent. Waarom zou je dan een outfit keuze maken die niet bij je past?

Tijdens een portretshoot van twee uur kan je ongeveer drie keer wisselen van een complete outfit. Dit is wel een beetje afhankelijk van de locatie natuurlijk. Als je een brede variatie wilt in je outfits zorg er dan voor dat losse kledingstukken onderling te combineren zijn. Een colbert of jasje zorgt ineens voor een compleet andere look.

KLEURGEBRUIK

DO'S & DON'TS

De kleuren van je kleding tijdens een shoot zijn belangrijker dan je denkt. Je gaat de foto's strakjes gebruiken voor je website en social media, het is mooi als het dan aansluit bij je branding!

Kies de kleuren uit die bij je website passen. Het zou jammer zijn als je veel met groen werkt in je site thema en jijzelf er met een paarse jurk op de foto bij moet. Zorg dat er een match is.

Als je er echt vol voor wilt gaan kan je ook kijken naar de locatie waar we gaan shooten. Past daar qua kleur je outfit goed bij?

Zachte en warme tinten passen het beste bij mijn stijl.
Vermijd drukke logo's, teksten en prints. Liever geen felle kleuren zoals knalblauw of rood. Dit kan minder goed uitpakken in de nabewerking dan je hoopt.

Bonus tip: Zorg dat de kleding ook onderling qua kleur te combineren valt. Vooral als je de foto's veel op instagram wilt inzetten zorgt dit voor een constante en rustige feed.

Voorbeeld

Hier zie je hoe de kleur en de print van de blouse van Sudha fantastisch passen bij de omgeving.

KLEDINGSTUKKEN

Alle praktische info op een rijtje.

Houd rekening met de seizoenen.
Gaan we een shoot doen in de zomer dan zit je in de winter algauw met foto's waar je met korte mouwen op staat. Niet heel handig als je ze dan wilt gebruiken voor je site of blogpost. Kies voor kleding die niet seizoens gebonden is. Een blouse met lange mouwen is bijvoorbeeld al goed het hele jaar door te gebruiken.

Casual is altijd goed.
Een witte blouse op een jeans is helemaal niet zo afgezaagd als je denkt.

Denk eens aan je doelgroep.
Past de kledingkeuze daarbij? Als je zakelijk en direct over wilt komen kies je al snel voor een colbert of een mooi pak. Zakelijk hoeft niet persé saai te zijn. Geef je outfit een twist door een strakke pantalon te combineren met een fijne blouse.

Combineer.
Je kunt ervoor kiezen om drie verschillende looks te maken voor je shoot. Begin met de zakelijke in je colbert en pantalon. Daarna kan je een fijne trui en jeans aantrekken voor de casual serie. Kijk maar eens bij de serie van Skye hoe zij dit heeft gedaan.

Voorbeeld

Een jeans, eenvoudige blouse met trui of jasje zijn altijd goed!