Mijn fotografie bucketlist.

Ik denk dat iedere fotograaf wel stiekem een droom heeft van wat hij of zij ooit wil bereiken of doen met het fotograferen. Natuurlijk heb ook ik wensen waarvan ik hoop dat ze ooit uit komen. In de categorie: dream big, hieronder ga ik ze met je delen!

Met stip op 1, reportages maken voor een magazine. Nog specifieker, een magazine met de natuur en het buitenleven als onderwerp zou nog mooier zijn. Het lijkt mij geweldig om een visueel verhaal te mogen maken van bijvoorbeeld iemand die een eigen moestuin heeft. Of een boerderij die helemaal ecologisch werkt. De mensen fotograferen maar ook de dieren, het leven en het werk. Zolang er maar een connectie is tussen mens en natuur dan heb je mijn aandacht. Natuurlijk worden er regelmatig foto’s gepubliceerd in de kranten en tijdschriften die door mij gemaakt zijn. Maar dat zijn over het algemeen losse portret foto’s van de branding shoots die ik gedaan heb. Echt een hele reportage maken en daarna het verhaal terug zien, gedrukt op mooi stevig papier. Dat zou ik wel eens willen doen ja.

Een goede tweede is het fotograferen van wild. Als we op de Veluwe in ons boshuisje slapen dan kom ik regelmatig reeën en herten tegen en zie ik sporen van zwijnen, herten en vossen. Zo nu en dan maak ik best een mooie plaat van een hert of ree maar echt wild fotograferen vraagt tijd, aandacht en geduld. Vooral dat laatste is een uitdaging bij mij. Ik zou dus vaker op pad willen om door het bos te sluipen voor het perfecte plaatje.

Weet je wat nou ook nog op mijn lijstje staat? Het fotograferen van een aanzoek. Ja echt, het lijkt mij zo mooi om die verrassing en emotie van het moment vast te leggen. Bruiloften zijn voor mij altijd al een cadeau en ik fotografeer ook couples natuurlijk. Maar het moment dat er iemand door de knieën gaat en de ander compleet overrompeld, dat zou ik wel eens vast willen leggen!

Porductfotografie. Nooit gedacht dat dit op mijn wensenlijst terecht zo komen maar daar staat het dan echt. De laatste tijd fotografeer ik steeds meer thuis met mooie dingen die op mijn pad komen en ik haal er zoveel plezier uit! Zo deed ik een shoot voor een chocolade merk, die hebben nu hele eigen foto’s voor hun beeldbank. Het is leuk om steeds een andere sfeer neer te zetten en te werken met daglicht, props en mooie producten.

Verder zijn er nog zoveel dingen die ik wel (en ga) doen. Reizen, de mensen in andere landen vastlegen. Straatfotografie gewoon in ons land. Met de personal branding shoots meer creatieve personen vastleggen. Een pottenbakker, bloemist, illustrator of stylist. Oh en een tentoonstelling van mooie reisfoto’s lijkt mij ook fantastisch! Zie je, er zijn nog genoeg dromen na te jagen.

DEEL DIT ARTIKEL