MENU

MAKE-UP GUIDELINE

  /  
13 juli 2019

Hoewel ik zelf absoluut geen prof ben in het opmaken heb ik in de loop der jaren wel wat basis tools geleerd die jou kunnen helpen met het kiezen van je perfecte make-up.

Make-up voor een fotoshoot is heel anders dan dat je een avondje gaat stappen of naar je werk gaat. Hou dat in je achterhoofd. Om te beginnen, maak jezelf op bij natuurlijk daglicht. Kunstmatig licht zal de kleuren altijd anders doen overkomen dan dat het straks op de foto’s te zien is.

Ik hou zelf heel erg van basic make-up, naturel en zo natuurlijk mogelijk. Kies voor een matterende poeder die goed bij je huidskleur past. Door de warmte en inspanning kan je huid tijdens de shoot gaan glimmen. Neem je poeder mee en werk het tussendoor even bij.

Zwarte mascara is mijn favoriet! Dit maakt dat je ogen net wat sprankelender uitkomen. Als je oogschaduw gebruikt, voorkom harde lijnen. Dit laat je heel hard overkomen op foto’s. Gebruik warme tinten en veeg het zoveel mogelijk zacht uit. Ook hierbij, zo min mogelijk glans en glim! Dit kan het licht van de flitser weerkaatsen.

Dit wordt vaak vergeten, de nagels. Vers nagellakje erover, schone nagels en netjes geknipt. Kleine moeite en jij hebt straks geen foto’s met afgekloven vingertopjes.

Mijn lippen kunnen in de winter nogal eens bleekjes of zelfs blauwachtig worden dus ik maak graag gebruik van een lippenstift. Ook voor jou tijdens je shoot kan dit lekker pakkend zijn! Let op dat de kleur past bij je kleding. Tijdens de shoot even checken of het er nog goed op zit en er niets op je tanden beland is.

Dan de belangrijkste twee!

  • Zorg dat je de avond ervoor op tijd naar bed gaat. Niets laat je huid meer stralen dan genoeg slaap.
  • Drink de dagen voor je shoot veel water. Hydrateren vanuit binnen werkt echt.

Nogmaals, ik ben echt een leek in het opmaken maar ik weet dat deze punten heel belangrijk kunnen zijn. Zie je het niet zitten om het zelf in orde te maken? Ik kan Yvon Moll enorm aanbevelen voor je haar en make-up. Ze is een lief en rustig persoon, luistert goed en blinkt uit in haar vak.