MENU

LOCATION GUIDELINE

  /  
30 mei 2019

Je hebt een shoot geboekt en nu kan je de details uit werken. Je gaat nadenken over de kleding die je gaat dragen en welke props je wilt gebruiken. Maar vergeet zeker niet een geschikte locatie uit te zoeken! Waar moet je aan denken als je gaat zoeken en wat zijn handige tips? Ik help je een handje.

DAGLICHT

Voor mij als fotograaf is het prettig als er op een binnen locatie genoeg daglicht aanwezig is. Dit hoeft geen direct zonlicht te zijn maar grote ramen waardoor het licht van buiten naar binnen valt is al heel fijn. Daglicht geeft een mooier effect in je foto’s en het voorkomt een gelige gloed van het kunstmatige licht wat vaak aanwezig is op locaties.

UITSTRALING

Heeft de locatie de sfeer die jij uit wilt stralen? Heel goed om hierbij stil te staan. Is jouw bedrijf gericht duurzaamheid en natuur? Kies dan voor een hortus of een parkje waar veel groen is. Werk je veel met mensen? Ben je leidinggevende of coach en wil je dit benadrukken? Dan kunnen beelden in een drukke straat aansluiten bij jou. Mooie zakelijke foto’s kunnen gemaakt worden aan een bar in een hotel of restaurant.

Denk ook aan de kleuren. Als een locatie waar je wilt fotograferen veel blauw heeft in het interieur dan zie je dit terug op de foto’s. Heeft jouw moodboard meer pastelkleuren? Dan is dit niet de perfecte locatie voor jou.

TOESTEMMING REGELEN

De meeste binnen locaties vinden het geen probleem als we een uurtje foto's komen maken. Maar vraag wel altijd toestemming om dit te mogen doen! Niet iedereen is hiervan gecharmeerd en er zijn ondernemingen die er een vergoeding voor vragen. Goed om te weten voordat je hier pas op het laatste moment achter komt.

Geef bij je aanvraag aan dat er geen extra verlichting of andere poespas mee komt. Alleen jij en de fotograaf. We verstoren geen andere gasten en zorgen ervoor dat die niet in beeld komen.

BUITEN FOTOGRAFEREN

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland maar toch fotografeer ik het allerliefste buiten. Mocht de weersvoorspelling heel slecht zijn dan is het fijn als je iets achter hand hebt wat overdekt of binnen is. Op straat gebeurt er veel en is er meer kans op spontane momenten.

Bij het zoeken van een buiten locatie kan je gebruik maken van Google Maps. Heel handig, zo loop je alvast door de straat of langs het park waar je heen wilt.