Help, welke poses zijn handig voor de camera?!

Volgens mij is dat het grootste punt van onzekerheid. Leuk dat je nu een shoot geboekt hebt maar hoe ga je straks voor de camera staan?

Waar laat je je handen? Hoe zet je je voeten neer? En help, hoe ga je fatsoenlijk zitten?

Als fotograaf help ik je hiermee tijdens de shoot. Ik geef simpele instructies en doe poses ook gewoon voor. Als kers op de taart heeft Marjan voor mij model gestaan en heb ik alle basis houdingen in een gallery op mijn telefoon staan. Hebben we even wat inspiratie nodig dan scroll ik door haar foto’s en laat deze aan je zien tijdens de shoot. 

Om je nu al wat zekerder te maken deel ik drie poses die een mooi resultaat leveren. 

Zittend op de grond.

Deze is altijd fijn en kan ik uit meerdere hoeken goed op de foto krijgen. Je zit op de grond en trekt 1 been op. Het andere been leg je er in een hoek van ongeveer 90 graden onderdoor. Nu heb je meerdere opties met je armen. Je kunt je elleboog laten rusten op je knie en je hand onder je hoofd brengen. Maar ook je armen om je knie slaan is een hele prettige!

Armen over elkaar.

Genoeg gezegd over deze houding. Het zou gesloten zijn en niet geschikt voor vrouwen. Het tegendeel bewijst Kamala Harris met haar cover foto op de Vogue het afgelopen voorjaar. De armen over elkaar kan juist een hele sterke houding zijn. Ook hierbij zijn er veel variaties mogelijk. 1 hand onder de kin, recht van voren gefotografeerd of juist vanaf de zijkant gezien.

Zittend op een bankje of stenen rand.

Zittend op de foto gaan blijft een lastige. Daarom daar de extra aandacht op in deze post. Als je zit op een bankje, porbeer er dan op te letten dat je rechtop blijft zitten. We zijn geneigd om iets in elkaar te zakken en dat zie je goed terug in de beelden. Je kunt je benen over elkaar slaan of je enkels over elkaar heen haken. Je polsen kruisen op je knie of je onderarmen laten rusten op je benen. Wat hulpzaam kan zijn voor een rechte houding is je rug een beetje hol maken als je zit.

Hieronder vind je wat voorbeelden. Probeer het maar eens uit thuis. En nogmaals, ik help je sowieso tijdens de shoot zelf!