Handig stappenplan voor je Personal Branding shoot.

Je hebt een aanvraag ingedient voor een shoot en help, waar moet je nu beginnen?! In dit artikel deel ik je de eerste stappen die je kunt nemen om je shoot goed voor te bereiden.

Waar ga je de foto’s gebruiken?

Ieder contact met je klant is een gelegenheid om jezelf te laten zien. Waar gaat jouw ideale klant je vinden? Is dat op Pinterest, Instagram of LinkedIn? Ieder medium vraagt om andere beelden. Zo is het voor Instagram handig als de foto’s vierkant uitgesneden kunnen worden en bij LinkedIn artikelen worden doorgaans landscape afmetingen geplaatst. Wellicht wil je nieuwsbrieven versturen of ben je bezig met een e-book. Zoek voor jezelf uit waar je de foto’s gaat gebruiken en wat je hiervoor nodig hebt.

Weet wie je ideale klant is.

Heb je dit eenmaal goed voor ogen dan wordt het stukken makkelijker om te bedenken wat voor foto’s je wilt. Je kunt vanuit je denkbeeldige klant naar je eigen bedrijf kijken. Zou hij of zij dit leuk vinden? Zou het aanspreken?

Bepaal de sfeer en locatie.

Met je eigen branding, website en je ideale klant naast je ga je kijken wat je voor sfeer wilt. Romantisch, strak, industrieel? Er is genoeg keuze! De locatie heeft een grote invloed daarop. Zit je in de coaching business, wellicht is een stedelijke locatie geschikter voor jou dan een shoot in de natuur.

Outfit en spullen.

Nu je een sfeer weet kan je gaan kijken welke spullen je in de shoot wilt hebben en welke outfits er bij aansluiten. Een voorbeeld, een blouse of colbert past iets beter bij een industriĆ«le locatie voor zakelijke portretten en vrolijke en lichte tinten weer meer bij een parkje voor luchtige foto’s. Deze lijn kan je ook doortrekken in de spullen die je meeneemt. Vrolijk en luchtig zijn voor de donuts en gekleurde notitieboekjes. Voor zakelijker kies je sneller voor een telefoon en laptop.

Communiceren met mij is het allerbelangrijkse. Kom je er even niet uit vraag het dan gerust. Bedenk dat ik vele tientallen shoots per jaar doe dus jou uitstekend kan adviseren!

SHARE THIS STORY