OUTDOOR DICHTBIJ

Outdoor Dichtbij is een website waar je de allertofste buiten activiteiten uit Nederland, België en Duitsland vind. Ik ben toegevoegd aan het team om stukjes te schrijven en te fotograferen.

Zelf woon ik er al jaren dichtbij maar kom er zelden. Toch is het een enorme publiekstrekker. Ik heb het over Kinderdijk! Natuurlijk is daar de welbekende Molenkade met de molens keurig netjes in een rijtje. Maar de polders erachter hebben nog zoveel meer te bieden. Vandaag ga ik een fietstocht maken langs Nieuw-Lekkerland, Streefkerk, De Donk en weer terug over het slingerende fietspad langs het water. De route is ongeveer 35 kilometer.

Het waait hard, harder dan ik had ingeschat. Er drijven buien voorbij die zorgen voor rake windstoten. Op goed geluk dat het droog blijft stap ik aan boord van de Driehoeksveer tussen Ridderkerk en Kinderdijk. Het is een klein pontje waar fietsen en voetgangers mee over gezet worden. De overtocht gaat recht door de rivier de Noord, kruist de Nieuwe Maas en draait dan de Lek op.