MOUNTAIN REPORTERS

Voor Mountain Reporters schrijf ik over mijn hikes en belevenissen in de bergen. De eerste 2 artikelen gaan over het prachtige Corsica waar ik een paar weken doorbracht om het binnenland te verkennen.

De route naar de top van de Monte San Petrone op Corsica.

Een top bereiken, dat heeft iets. Het geeft een gevoel van genoegdoening en onderweg het een stimulans om door je grenzen heen te gaan. De eerste poging die ik waagde in Corsica was meteen de hoogste berg van het eiland, De Monte Cinto. Lang verhaal kort, dat heb ik niet gehaald. Die tocht is pittig! Het eerste stuk van de noordelijke route was goed te doen totdat het punt kwam waarbij er geklommen moest worden langs steile en glibberige rotsen. Hiken is ook je eigen grenzen weten en jezelf en je gezelschap niet in gevaar brengen dus gingen we terug. Maar een top bereiken, dat bleef kriebelen.

LEES VERDER

Sprookjesland op grote hoogte.

Bovenaan mijn lijstje voor Corsica wandeltochten prijkt de hoogvlakte in het zuiden,

oftewel plateau de Coscione. Ingeklemd tussen hoge bergruggen met 2000 meter toppen bevind zich een golvende groene vlakte. Al scrollend op Google kwamen de mooiste plaatjes voorbij dus hier moet ik zeker naartoe.

Lees hier alles over kapot wegdek, autopech, alle wilde dieren die ons pad kruisten en bekijk alle beelden erbij!

LEES VERDER