DE KRACHT VAN IMPERFECTIE.

4 januari 2019

Zo nu en dan hoor ik hem weer voorbij komen. De opmerking: “ah, de fotograaf strijkt mijn rimpels wel even glad in de nabewerking toch?” In combinatie met een blik van verstandhouding naar mij. Nee mensen, ik verander je uiterlijk niet. Ik fotografeer je zoals je bent. Puur. Een mens. Inclusief wallen en rimpels. Ik maak geen etalagepop van je. In dit artikel leg ik uit waarom ik deze keuze gemaakt heb.

ONLINE ZICHTBAARHEID

We leven in een wereld die zich voor een groot deel online afspeelt. De posts op Instagram moeten perfect zijn. Foto’s worden tot in de details glad gephotoshopt. We leven het ideale leven: #theperfectlife. Begrijp mij niet verkeerd, het is goed om zichtbaar te zijn. Om jezelf en je bedrijf te presenteren op het internet. Om mooie foto’s te hebben die je kunt inzenden bij interviews. Maar hoe ver wil jij gaan in deze bubbel?

MIJN VISIE

Ik wil niet meewerken aan het creƫren van het perfecte plaatje. De schoonheid zit hem naar mijn mening in de imperfectie. De wijsheid die uitstraalt van een geleefd gezicht, misschien zelfs de wallen van een jonge moeder. Lachrimpels die de pretlichtjes in de ogen versterken. Alles verteld zijn eigen verhaal. Jouw verhaal. Je hoeft je niet te meten aan anderen, je bent prachtig zoals je bent. Puur en uniek. We hebben geen goedkeuring van elkaar nodig en helemaal al geen bevestiging van het internet. Dat is waar ik voor sta en dat zie je terug in mijn werk.

NABEWERKING

Maar je bewerkt de foto’s toch wel na Prisca? Klopt. Ik bewerk de belichting bij, verminder schaduwen en zorg voor een mooie warme tint in de foto’s. Ik zorg ervoor dat de foto’s uit de reportage bij elkaar passen qua tinten zodat het een complete look wordt. Wat ik niet doe is je rimpels wegpoetsen, je haar bijkleuren (deze vragen krijg ik serieus) of iets anders veranderen aan je uiterlijk.